mobilt bredbånd
Internet

100 GB data – mobilt bredbånd

Har du nogen sinde overvejet en internetforbindelse på 100 GB data? I så fald kan du også få den fra mobilt bredbånd. Læs med her og find ud af, om det er det rigtige for dig.

100 GB data er ikke for alle og enhver. 100 GB er en stor pakke, og det har derfor heller ikke altid været muligt, at få så stor en datapakke i mobilt bredbånd. Abonnementet har udviklet sig rigtig meget over de senere år, eftersom vi bruger nettet oftere og oftere, og til endnu mere end førhen. Det er betyder dog også, at for langt de fleste privatbrugere, vil denne forbindelse være langt over almindelig brug.

Hvem er det for?

100 GB data er en datapakke for dig der både streamer og downloader store og mange filer dagligt. Hvis din internetforbindelse skal være med mobilt bredbånd, er det ligeledes til dig der bruger denne som eneste internetkilde. Streamer du slet ikke, eller downloader ikke stører filer så vil 10-20 GB data være nok. 100 GB data er derfor, for den storforbrugende person eller til et hjemmekontoer mv.

En god tommelfingerregel er, at hvis du streamer i 1 time bruger du næsten 1 GB data. Du vil derfor med en 100 GB forbindelse kunne streame mere end 3 timer om dagen uden, at overskride din grænse. Dette kan være fordi du blandt andet streamer i henhold til dit erhverv eller lignende. Det er vel at mærke, kun meget få af os der har brug for 100 GB som enkeltpersoner.

Kan 100 GB nogensinde blive for lidt?

Hvis du er i den situation, at 100 GB data fra en mobil internetforbindelse kan blive for lidt til det det forbindelsen skal bruges til, så er det naturligvis mere fordelagtig, at få din internetforbindelse fx via almindelig bredbånd eller fibernet. Selv for familier med 3-4 computere kan 100 GB data stadig være mere end rigeligt.

Der findes dog nogle ulemper når det handler om mobilt bredbånd. Disse ulemper er naturligvis altid værd at tage højde for. Mobilt bredbånd er først og fremmest mere ustabilt end en almindelig internetforbindelse. Det kan derfor være en fordel, at vælge en anden måde at få din internetforbindelse på, specielt hvis du skal bruge den til dit firma eller erhvervsmæssigt. Ydermere er en mobil bredbåndsforbindelse ikke den bedste kilde, hvis du spiller meget over nettet. Det skyldes den lidt ustabile forbindelse.

Netop grundet den lidt ustabile forbindelse er det en god ide, at tjekke din udbyders dækningskort inden du vælger din mobile bredbåndsforbindelse. Husk dog, at hvis du er meget på farten, og stadig har brug for en så høj mængde data, kan den mobile bredbåndsforbindelse som internetkilde være den bedste løsning for dig.

26/02/2016