internet
Internet

3 afviser trafikprop

Der har været meget snak om hvorvidt 3 har kunnet klare deres store kundetilstrømning, men nu afviser 3 direktør, at der nogensinde har været et problem.

Analytikerne både nationalt og internationalt har nemlig længe varslet om pladsmangel på det danske teleselskab 3’s mobilnet. Det skyldes at kunderne er strømmet ind hos 3, imens deres konkurrenter har været ved at fusionere, dog uden helt. Kunderne kan dog nu ånde lettet op, da det ikke ser ud til, at mobilnettet skulle volde problemer hos 3.

Den administrerende direktør i 3, Danmark, fastslår overfor Berlingske, at en så omtalt trafikprop aldrig har været på tale internet, og derfor ikke er i vente, men at 3 har fået mange nye kunder. Han forklare således til Berlingske, ”Det er rigtigt, at dataforbruget stiger med 60 procent om året, men vi har masser af kapacitet. Der er lang vej endnu – masser af plads i mange år fremad. Det er langt fra sandt, at vi er nået en kapacitetsgrænse, så vi er ikke i nogen krise overhovedet,” Forklare Morten Christiansen.

Oister presser stadig priserne

3 vil gerne fortsætte med at være udfordreren på det danske telemarked. Derfor vil 3 fortsætte som det mobilselskab i Danmark der presser priserne mest. Specielt med deres lavprisselskab Oister, har 3 fået meget kritik for, at presse priserne så langt i bund, at ingen andre vil kunne følge med.

Under fusionen af Telia og Telenor, har 3 indsamlet en kæmpe stor skare af nye kunder, der hovedsagligt kommer fra andre teleselskaber i Danmark. Derfor har snakken om en mulig trafikprop på 3’s mobilnet, vagt stor opsigt hos analytikere, og ligeledes de andre teleselskaber her hjemme. Det har vagt tvivl om, hvorvidt 3 har kunnet klare, at blive ved med at presse priserne i bund. Dog ser dette ikke ud til at stoppe, og priskrigen vil angiveligt fortsætte på det danske mobilmarked.

For netop trafikproppen hos 3 kunne have været med til, at gøre priserne her hjemme lidt mere stabile på mobilmarkedet. Rigtig mange af teleselskaberne drømmer nemlig om højere priser på mobilabonnementerne, hvilket selvfølgelig er forståeligt nok. For mobilselskaberne har svært ved at overleve i dag, og ligeledes svært ved at holde fast på deres kunder. For at gøre dette, mener analytikerne at de bliver nød til, at sætte priserne lidt op igen.

3 er dog et udfordrende selskab, og afviser dette. Til Berlingske.dk udtaler Morten Christiansen sig således om trafikproppen og de højere priser, ”Nej, det kan jeg ikke genkende. Jeg har tilstrækkelig kapacitet på nettet, og selvfølgelig skal vi fortsætte med at være udfordren, som gerne vil vokse. Vi har som mål, at få et antal kunder i butikken – omkring 100.000 flere om året. Vi har jo et langt lavere omkostningsniveau end vores konkurrenter. Dermed kan vi tjene på prispunkter, der ligger under vores konkurrenters. Der er dog skarpe tilbud fra alle teleselskaberne,” fortæller Morten Christiansen.

Som kunde i 3 er der derfor ikke noget at frygte. Har du endnu ikke fundet et billigt mobilabonnement fra 3, så kan du stadig nå det. Et god måde at tjekke det på, er på prissammenligningssider som mp.dk/mobilabonnement. Her kan du hurtigt finde et der passer til dit behov og pris.

Forskellen for 3, i forhold til de andre teleselskaber hjemme er, at 3 ikke har et landsdækkende mobilnet, og derfor lejer de sig ind hos TDC, hvor deres sendemaster ikke rækker.

26/02/2016