ny iphone
Mobil

Apple på trapperne med en ny lille iPhone

Apples modsvar til de store og større skærme er ikke en dum ide, læs med her hvorfor.

Der går på nuværende tidspunkt rygter om, at Apple er på vej med en ny lille iPhone, og sådanne rygter plejer at holde stik.

Den nye iPhone bliver den mindste smartphone produceret fra Apple, siden deres iPhone 4S, og vil ifølge Apple-sitet 9to5Mac blive offentliggjort allerede i marts måned. Den nye lille iPhone skulle angiveligt have blot en 4-tommer skærm.

iPhone 5se

5se er det nye navn på den kommende iPhone. Det nye navn minder på mange punkter om et forsøg der minder os om iPhone 5c, hvor selskabet forsøgte at lave en billigere udgave af iPhone 5. Denne iPhone var trods den skrabede udgave stadig blandt én af de dyreste mobiltelefoner her hjemme. Derfor bliver prisen på den nye iPhone sandsynligvis heller ikke helt billig.

Hvorfor en lille  iPhone?

Markedet for mobiltelefoner har de seneste år produceret smartphones med større og større skærme. Dette er sket i takt med, at dataforbruget er steget voldsomt, og derfor internettets mange inputs i mobiltelefonerne. Smartphones er derfor blevet betragtet, korrekt nok, som brugernes hovedkanal til internettet i dag.

Problemet for de mange smartphone producenter med de helt store skærme er dog, at det langt fra er alle købere der er på samme niveau, i brugen af deres smartphone. Derfor er det heller ikke alle brugere, der er interesseret i sådanne smartphones.

Tim Cook, Apples topchef, afslørede i denne anledning for nyligt, at det kun er 60 procent af alle deres iPhone-brugere, der har opgraderet til en iPhone 6 eller en 6S med den store skærm. Dette kan der være flere grunde til, hvor blandt andet prisen spiller en stor rolle. En anden opfattelse fra Apple selv er, at det langt fra er alle brugere der vil have en iPhone, med en så stor skærm.

Netop for disse brugere er der et begrænset antal smartphones at vælge imellem. De kan stadig købe en 4 eller 4s, eller en 5s, men deres teknologier og ældre processorer har ikke mulighed for, at konkurrere med de nye udbudte smartphones fra både Apple selv og konkurrenterne. Apple må derfor have vurderet, at tiden er inde til en mindre iPhone, men med samme og fornyede features, som de nyeste smartphones.

Passer dit mobilabonnement til dit forbrug?

Er du én af de mange, der har en mobiltelefon med en stor skærm? Så er dit dataforbrug muligvis steget i samme omgang. Det kan af denne grund være en rigtig god ide, at tjekke om du stadig har et passende mobilabonnement. Det kan omvendt også være, at du troede du brugte mere data end du ret faktisk gør, da du købte dit nuværende mobilabonnement. Husk derfor at tjekke dit abonnement, og udbuddet af mobilabonnementer på https://www.telmodi.dk/telefonabonnement/. Der er næsten altid penge at spare.