mobil
Mobil

De billigste mobilabonnementer forsvinder

Analytikere mener, at efter fusionen mellem Telia og Telenor ikke blev en realitet, vil de billigste mobilabonnementer nu forsvinde. Det sker i lyset af, at teleudbyderne skal tjene flere penge for at overleve det danske marked.

Teleselskaberne vil derfor udnytte situationen og helt fjerne de billigste mobilabonnementer på markedet. På den måde vil priserne automatisk blive højere, og dette er stik imod hvad EU-Kommissionen havde i tankerne.

De danske mobilselskaber kæmper en kamp for at overvinde dem selv, og derfor ses der nu en åbning for, at priserne måske kan stige en lille smugle igen. Stik imod hvad EU-Kommissionen havde i tankerne, da de frygtede fusionen med et Telianor, ville få det danske mobilmarked til at stige. Nu ser det dog ud til, at markedet til en vis grad stiger alligevel.

Det skyldes blandt andet at omkostningerne for alle de danske teleselskaber skal sættes ned, hvis de vil overleve den skarpe konkurrence på markedet. Priserne på mobilabonnementer skal derfor sættes op, for at teleselskaberne på nogen måde vil kunne øge deres indtjening på det danske marked.

Prisstigningen på markedet er dog ikke noget du som forbruger vil kunne se klart og tydeligt. Det skyldes at det kun er de billigste mobilabonnementer på det danske marked der angiveligt bliver fjernet. Derefter vil der blive satset på lidt mere indhold i de dyrere mobilabonnementer, mener analytikere. Ellers vil mobilselskaberne her hjemme ikke kunne sikre sig en indtjening fremover, i et land så lille som Danmark, med så mange store udbydere.

3, som lige nu er den mindste spiller på markedet, efterfulgt af TDC, Telia og Telenor, har især været den der har været med til at sænke priserne. Dette gælder specielt i form af det 3-ejede lavprisselskab Oister, som har hevet priserne alt for langt i bund, hvis man spørger de yderligere mobilselskaber. 3 har dog blot sørget for deres overlevelse, under hele Telia og Telenor fusionen.

3 har nemlig kunne hapse en masse kunder til sig fra de andre teleselskaber med de meget lave priser, fra de større teleselskaber, under hele fusionsperioden, som så ikke er blevet til noget alligevel. Dog har 3 nu fået et problem. Det skyldes, at 3 med så mange nye kunder i butikken, anvender op over 90 procent af deres kapacitet på deres mobilnet. Får 3 derfor endnu flere kunder til sig, grundet de gode priser på mobilabonnementer, vil der opstå trafikprop på deres mobilnet, og kunderne vil kunne mærke rigtig dårlige mobilsignaler. 3 kan købe sig til mere mobilnet i starten af det nye år, men denne kapacitet vil først være anvendelig i år 2017.

For lavprisselskaber er det temmelig afgørende hvad der kommer til at ske fremover, både fra deres egen side, men ikke mindst fra deres konkurrenters side. Både Oister, Bibob og CallMe har med højere priser, ikke meget eksistensgrundlag tilbage, da de lever af at være prisførende med laver priser på markedet.

Vil du gerne tjekke markedet i dag, er det en god ide at gå ind på prissammenligningssider som fx mobilabonnementpriser.dk, før priserne bliver sat alt for meget på. Tjek derfor om du kan finde et billigere abonnement, der stemmer overens med dit forbrug, og spar penge på et nyt og bedre mobilabonnement.