TV og afslapning
TV

Manglende TV-bokse skaber problemer for TDC

Allerede nu, efter TDCs store omlægning, erkender topchefen, at kun hver fjerde kunde i TDC kan bruge de nye tilbud.

TDC er nemlig begyndt at satse stort på, at gøre det endnu nemmere for danskerne at slippe for flere TV-bokse i stuen. Det har TDC gjort ved at sende ukodede signaler ud til alle deres kunder, og netop dette skaber nu uventede problemer for TDC.

Det TDC ejede YouSee, som koncernen snart bliver omdøbt til, har en TV-boks der gør det muligt for kunderne at bruge en lang række ekstrafunktioner, som TDC-koncernen meget gerne vil sælge til folk. Heri er der blandt andet løsningen for selv, at kunne vælge TV-kanaler i løs vægt. Dog er det kun 26 procent af alle TV-kunderne hos TDC og ligeledes YouSee der har denne type TV-boks.

TDCs topchef Pernille Erenbjerg har da også erkendt, at der skal gøres noget ved netop dette. ”Folk har ikke en TV-boks, og det er en udfordring for os i dag. For når vi udvikler nye muligheder, f.eks. at kunne vælge frit mellem kanaler, er det reelt kun samlet set 25 procent af vores TV-kunder i TDC og YouSee, der kan bruge disse nye tjenester. Det skal der gøres noget ved,” forklarer topchefen, da hun onsdag fremlagde telekoncernens nye strategi.

TV-bokse var noget af det første som TDC for flere år siden besluttede at droppe kodningen på, i henhold til TV-signalerne. På den måde behøvede kunderne som sådan ikke en boks. Dog betød det, at man dermed afskrev sig muligheden for, at kunne vælge særlige kanalpakker, fordi TV-leverandørerne ikke var eller er i stand til at udelukke de ting, som der ikke længere skal betales for.

Én af grundende til det nye YouSee

Netop på grund af dette, men også på baggrund af mange andre tiltag TDC og YouSee har gjort på tværs af hinanden, vil Danmarks største kabel-TV-selskab med omkring 1,1 millioner husstande som kunder, nu fra 1.juli overtage de mange kunder fra TDC. De to selskaber samles altså nu i ét selskab. Det betyder at der skal lanceres nye TV-bokse inden udgangen af marts.

TDC topchefen forklarer til berlingske.dk, i henhold til ovenstående, at ”det er ikke nødvendigvis en langsigtet løsning, men lige nu har vi brug for den, for i 2018 vil vi have én fælles TV-platform for vores aktiviteter i Danmark og Norge.” 

TDC’s tilbagegang har først og fremmest skyldes den hårde konkurrence i Danmark, men at den ikke har været værre end den er, skyldes alene kabel-TV-selskabet Get, som TDC købte for halvandet år siden.