bil
Biler

Sæt din bil til salg på nettet

Overvejer du at skifte din nuværende bil ud med en ny, hvorfor så ikke gøre som mange andre, nemlig sætte den til salg på nettet?

Der er ingen tvivl om, at det er blevet endog særdeles populært at handle bil online. Der er sket en markant stigning af bilsalg på nettet, og det er der flere gode grunde til.

Hvorfor selv forestå et bilsalg?

I forhold til at sælge bil via en forhandler er det ene og alene dig, der bestemmer, hvad der skal ske fra start til slut. Du har med andre ord selv kontrol over en række forhold, som kan have stor betydning for, hvilket resultat du i sidste ende opnår. Det gælder for eksempel:

  • Du fastsætter selv din salgspris
  • Du udformer selv din salgsannonce
  • Du kan annoncere på flere forskellige sites og dermed gøre din bil mere synlig
  • Du er ikke nødsaget til at reagere på useriøse henvendelser
  • Du skal ikke betale penge til en bilforhandler for at forestå et salg
  • Du får selv hele fortjenesten

Generelt kan man sige, at du har 3 muligheder for at sælge din bil, nemlig at sælge den selv, at sælge den til en forhandler eller at sælge den via en forhandler. Der er fordele og ulemper ved alle tre måder at sælge på, alt efter hvad det er, du ønsker.

Sælg din bil selv

Hvis du vælger selv at tage dig af salget af din bil, har du styr på hele processen fra start til slut. Du skal med andre ord forvente at skulle afsætte tid til blandt andet at svare på henvendelser, og du skal være klar til at fremvise din bil for eventuelle interesserede, når de har tid, hvilket som oftest vil sige i aftentimerne eller i weekenden. Herudover skal du sørge for, at ”du er godt inde i din bil” og kan svare på spørgsmål vedrørende denne. Det er også en fordel at kunne fremvise en servicebog og evt. synsrapporter, hvis der bedes om det.

Sælg din bil til en forhandler

Vælger du at sælge din bil til en forhandler, vælger du også næsten med 100 % sikkerhed at acceptere en lavere salgspris, end du selv ville have kunnet opnå ved at forestå salget selv. Det skyldes naturligvis, at forhandleren, der køber din bil, ikke køber bilen til sig selv. Den skal sælges videre, og derfor vil han som udgangspunkt give en lavere pris, fordi han skal kunne sælge den med fortjeneste.

Sælg din bil via en forhandler

At sælge bil via en forhandler betyder ikke, at du sælger den direkte til forhandleren, men at I indgår en aftale om, at han stiller sin forretning og ekspertise til rådighed for dig. Han køber ikke bilen af dig, men han har den stående blandt sine salgsbiler, og hvis den sælges, så modtager han et beløb af dig, fordi han har forestået salget.

Som det ses af ovenstående er der fordele og ulemper ved alle former for salg, så det er i høj grad et temperamentsspørgsmål, hvad man vælger.

Tags :
28/08/2016